ICE NETWORK SCAM KE? BOLEH KE KITA DI MALAYSIA BUAT DUIT PASIF DENGAN APLIKASI KRIPTO ICE INI?

Category
Pelaburan
Brand

Aplikasi Ice Network kini menjadi fenomenal di seluruh dunia termasuk di Malaysia dan Indonesia. Dikatakan lebih 1.5 juta orang telah join dalam tempoh 2 minggu pertama selepas pelancaran Aplikasi Ice Network. Kini keahlian nya sekitar 4 juta. Luar biasa sekali. Ada apa yang hebat dengan aplikasi melombong wang kripto Ice Network? Berpotensi scam dan penipu ke projek Ice Crypto coin ini? Apa wajar kita di Malaysia dan Indonesia join Ice Network? 

Ice Network ialah aplikasi mata wang digital baru yang membolehkan pengguna melombong wang kripto Ice terus daripada telefon bimbit mereka. Ice Network bersandarkan komuniti amanah, dengan semakin ramai pengguna yang ingin membuktikan bahawa mata wang digital boleh mengekalkan nilai dan sah, boleh digunakan dalam pelbagai kes perbelanjaan dan transaksi.

Bagaimanapun timbul persoalan, adakah berbaloi untuk kita di Malaysia khususnya melaburkan masa dan sumber ke dalam perlombongan mata wang kripto Ice? Bagi menjawabnya, adalah penting untuk kita mempertimbangkan situasi semasa perlombongan  Ice Network ini.

Sebagai satu mata wang digital yang agak baru, Ice masih dalam peringkat awal pembangunan dan penggunaannya. Walaupun Ice Network telah memperlihatkan beberapa pertumbuhan dalam pengkalan data penggunanya, namun ia masih agak kecil berbanding dengan mata wang digital yang lebih mantap seperti Bitcoin dan Ethereum. Istimewanya perlombongan kripto Ice tidak memerlukan banyak masa dan sumber sebagaimana melombong Bitcoin sebelumnya yang menelan modal untuk menyediakan peralatan melombong nya. 

Untuk menjadi pengguna dan pelombong Ice, anda cuma perlu memuat turun Aplikasi Ice Network dari Play Store @ App Store , membuat pendaftaran dan selanjutnya hanya tekan butang "mining" untuk mula melombong. Segalanya percuma, bermodalkan telefon bimbit saja. 

Jika anda ada sikit pengalaman tentang dunia Cryptocurrency, maka anda pasti pernah mendengar tentang perlombongan atau mining wang kripto. Ringkasnya perlombongan ialah proses yang Bitcoin dan beberapa mata wang kripto lain gunakan untuk menjana syiling baru dan mengesahkan transaksi baharu.

Tetapi dalam kes kripto Ice, kerana ia belum disenaraikan untuk didagangkan di bursa, maka belum ada apa-apa berlaku, seperti pengesahan transaksi misalnya. Jadi ketika ini pengguna hanya fokus menjana syiling baharu dengan cara melombong di aplikasi Ice.
 

MEMAHAMI ​PERLOMBONGAN ICE NETWORK

Ice Network coin ialah mata wang digital baru yang pengguna boleh lombong atau perolehi daripada mana-mana peranti mudah alih. Rangkaian ini berdasarkan komuniti kepercayaan yang disampaikan oleh semakin ramai pengguna yang ingin membuktikan bahawa mata wang digital mengekalkan nilai dan boleh digunakan dalam pelbagai kes penggunaan.

Ice Network adalah sumber terbuka sepenuhnya dan mengutamakan ketelusan dan kepercayaan. Sumber terbuka ialah ciri yang memberi pengguna kuasa untuk mengesahkan dan mengaudit kod mata wang kripto. Ia pada asasnya seperti membenarkan pengguna memahami cara teknologi berfungsi dan apa yang berlaku di sebalik tabir.

Salah satu kelebihan melombong di Ice Network ialah ia menjimatkan tenaga. Ice Network menggunakan algoritma Proof of Stake (PoS), yang lebih cekap tenaga daripada algoritma Proof of Work (PoW) yang digunakan oleh Bitcoin dan mata wang kripto lain. Maka tak perlu risau fikir bil letrik yang melambung atau bateri handphone terjejas hanya kerana nak melombong wang kripto.

*Panduan mining (melombong) wang kripto Ice Network di sini
​​​​​​

Satu lagi kebaikan perlombongan di Ice Network ialah ia sangat mudah dan boleh diakses hanya dengan telefon bimbit. Pengguna tidak pun memerlukan infrastruktur kuasa yang besar untuk melombong yang tentunya memerlukan perbelanjaan besar sehingga mendorong kepada kes kecurian tenaga letrik sebagaimana yang heboh disiarkan di media sosial Malaysia sebelum ini.
 

BERBALOI KE MELOMBONG KRIPTO ICE NETWORK INI? 

Fikirkan hal ini...

Anda tahu tak berapa harga seunit wang kripto Bitcoin hari ini?

Ia sekitar $36,000 (RM170,000). Jadi bayangkan berapa harganya nanti, selepas Bitcoin halving tahun depan? Ia boleh mencecah $60,000 atau $70,000 malah ada penganalisis meramalkan nilai 1 Unit Bitcoin boleh meroket ke $100,000.

Ini hanya untuk menunjukkan betapa besarnya nilai yang dibawa oleh Bitcoin hari ini. Dan jangan lupa, kripto Bitcoin yang sama ini juga, hanya berharga dalam sen saja satu unit beberapa tahun lalu.

Menyorot kisah benar yang berlaku pada 22 Mei tahun 2010 dulu, Laszio Hanyecz, seorang pelombong Bitcoin telah membayar kepada Jeremy Sturdivant 10,000 unit Bitcoin (BTC) untuk tukarkan dengan 2 set Papa John’s Pizza. Ini bermaksud pada bulan Mei tahun 2010, nilai 10,000 unit Bitcoin ketika itu bersamaan dengan harga 2 set pizza saja. Macam tak ada nilai saja kan Bitcoin waktu itu? Tapi hari ini, Bitcoin jauh berganda atasi harga emas asli. Sama juga dengan kripto Ethereum dan lainnya. 

​​Ini menunjuk dan membuktikan betapa "power" nya projek kripto.

Malah seorang kawan saya (almarhum) beberapa tahun sebelum pandemik Corona, begitu aktif melombong dan menyimpan salah satu crypto coin hingga terkumpul ratusan ribu unit. Bagaimana pun ditakdirkan beliau kembali mengadap Ilahi. Kripto berkenaan kini bernilai RM0.45 seunit. Jika ditunaikan bersamaan lebih RM100.000. Saya tak pasti apakah almarhum ada memaklumkan berkenaan akaun dan simpanan kriptonya itu kepada ahli keluarganya. Jika tidak, ia satu kerugian kerana nilai terkumpul agak besar sekarang. 

Saya sendiri tak mahu lagi ketinggalan kali ini, seperti mana saya mengabaikan tawaran oleh kawan saya, Frank semasa awal pelancaran Bitcoin pada tahun 2009. Ketika itu 1 unit Bitcoin hanya bernilai sen dolar saja. Kini ia tinggal menjadi sejarah buat saya. Apa pun ada pengajaran dari nya. 

Bercakap tentang sama ada projek kripto Ice ini berbaloi atau tidak, pandangan saya ialah jika kripto Ice ini ternyata satu penipuan atau scam, saya mau pun anda (jika ikut join) tidak akan rugi apa-apa kerana penyertaannya 100% percuma.

Namun beberapa analisa laman "scam detector" menunjukkan projek besar ini boleh dipercayai dan tidak langsung berciri penipuan. 


Kalau pun jika ia benar benar penipuan, apa yang kita akan rugi dan tanggung hanyalah sedikit kekecewaan akibat harapan tak kesampaian. Namun ini satu yang normal dan tidak pun memberi kesan besar kepada kehidupan harian. Tidak satu sen pun wang atau aset hilang. Samada melombong kripto Ice ini akan menguntungkan atau tidak, hanya waktu yang akan menentukannya.

Di laman utama Ice Network ada menyebut bahawa projek ini akhirnya akan dilancarkan pada bulan Oktober 2024 iaitu lebih kurang setahun dari sekarang.

Sehinggalah hari tawaran syiling permulaan (ICO) telah dilakukan di hari dan tarikh dinyatakan di atas, maka harga Ice akan ditentukan ketika itu.

Ice Network juga telah menyatakan bahawa mereka akan mengeluarkan syiling pada bursa tertentu untuk didagangkan selepas KYC 1 dan KYC 2. Jadi menurut mereka, kripto Ice mungkin akan mempunyai harga lebih awal iaitu sebelum pelancarannya pada Oktober 2024, berkemungkinan pada suku pertama tahun tersebut. 

Mungkin ini satu tempoh masa menunggu yang agak lama dari sekarang. Jadi tiada siapa yang tahu sama ada ia akan menguntungkan atau tidak.

Perlombongan mata wang kripto seperti Ice coin adalah industri yang agak baru. Oleh itu masih terdapat kekurangan panduan kawal selia yang jelas dalam banyak bidang kuasa.

Walau bagaimanapun adalah penting untuk ambil perhatian bahawa sesetengah negara telah mewujudkan rangka kerja kawal selia untuk perlombongan mata wang kripto.

Sebagai contoh di Amerika Syarikat, Undang-undang Perlombongan Am 1872 mengawal perlombongan mineral yang boleh didapati di tanah persekutuan, termasuk mata wang kripto.

Di Eropah kebanyakan negara mengiktiraf mata wang kripto sebagai tender yang sah walaupun rangka kerja kawal selia dan cukai di seluruh negara anggotanya berbeza.

Di negara kita Malaysia, BNM masih dalam proses penilaian penggunaan wang digital kripto ini dalam pasaran negara. Namun permintaan terhadap nya kian meningkat. 


PATUT JOIN KE TAK?

Nah...Seperti yang telah saya jelaskan di atas, ada 2 kemungkinan boleh berlaku jika anda memilih untuk join Ice Network:

1. Andai kata projek kripto ini gagal, anda tak akan rugi material dan wang ringgit walau satu sen. Kerugian hanya kerana peruntukan sedikit masa yang telah diberi untuk aktiviti melombong ice coin mengguna handphone itu menjadi sia sia saja.

2. Sebaliknya akan berlaku jika projek kripto Ice ini sukses, sebagaimana Bitcoin, Ethereum dan beberapa crypto lain yang telah melahirkan ribuan orang jutawan kripto bahkan beberapa orang billionaire.

Tapi jika anda memilih untuk mengabaikan peiuang baik yang jarang jarang datang ini, maka peluang anda untuk membuat sedikit keuntungan dari wang kripto Ice ini sudah pasti langsung tidak ada (kalau pun tidak sampai menjadi salah sorang jutawan kripto). 

Sebaiknya kenali dulu Ice Network dengan berkunjung ke Website Rasmi Ice Network Beri tumpuan kepada White Paper nya kerana inilah intipati projek dan arah tujunya. 

Anda juga boleh semak beberapa soalan lazim tentang Ice Network di Pautan Ini

Jika anda nak join Ice Network, ikuti langkah langkah dan panduan pendaftaran yang telah Pak Joe ringkaskan di bawah:
 

CARA MENDAFTAR ICE NETWORK

Langkah 1:
👉Klik Referral Link - https://ice.io/@dreamrich​​

Langkah 2:
👉 Jika Phone Android - Klik di *GET IT ON Google Play* (Download App)
👉 Jika iPhone - Klik logo *Apple Register* atau terus ke website app.ice.io

Langkah 3:
👉 Isi *Email* anda dan tekan *Log in/Sign up.* 
👉 Dapat OTP (One Time Password) iaitu *3 digit*. *Hafal dan ingat 3 digit ini* untuk sementara waktu. 

Langkah 4:
👉 Sila pergi ke email anda. Lihat email dari ice di inbox, jika tiada cari di spambox. 
👉 Klik perkataan biru *Sign in to ice* 
👉 Isi 3 digit yang anda ingat tadi, dan secara otomatik log in ke ice akaun ice mining anda. 

Langkah 5:
👉 Claim atau cipta *Nickname* rekaan anda dalam satu perkataan yang mudah dan tidak menyulitkan orang baca. Ini akan jadi Invite Nickname anda nanti. 
👉 Jika diminta isi siapa yang menjemput anda daftar ice / *Who Invited You?* Sila isi Nickname orang yang jemput anda iaitu DREAMRICH untuk dapatkan ekstra 25% mining rate setiap jam. Jika tidak diminta, tak mengapa sebab sistem telah mengesannya terutama yang daftar guna phone android melalui app. 
👉 Klik *Complete*.

Langkah 6
👉 Tekan *Butang Mining Biru* hingga bertukar Hijau dan aktif mining selama 24 jam. 
👉 *Buat Pre-Stake* - Sebaiknya Tempoh *5 Tahun* dan *Allocation 50%*. Ini akan tingkatkan mining rate anda sebanyak *125%* lagi. Cara ini memberi kelebihan yang seimbang untuk anda boleh jual 50% hasil mining ice coin yang tinggi dan juga 50% lagi lock untuk simpanan 5 tahun akan datang.

Nota:
Jika anda masih baru dan zero tentang dunia wang digital kripto, jangan risau. Anda boleh mulakan sekarang dengan kripto Ice Network ni. Pak Joe dah siapkan segala material dan bahan sokongan perlu yang pasti dapat membantu anda. Anda di undang ke dalam group support nanti sebaik selesai mendaftar. 
 


 


​​​​​​Ambil peduli dengan perkembangan teknologi dunia digital dari masa ke semasa, tak terkecuali tentang teknologi blockchain ini agar anda tidak ketinggalan. Malah Kerajaan Malaysia sendiri kini telah pun mulai bergerak ke arah itu, digitalization.

Sebarang pertanyaan, Klik SiniICE NETWORK SCAM KE? BOLEH KE KITA DI MALAYSIA BUAT DUIT PASIF DENGAN APLIKASI KRIPTO ICE INI? -https://myempiremall.com/img/Whats-App-1.gif


Web : https://ice.io/@dreamrich
Iklan dihantar oleh : Cybermom ([email protected])
No Tel : 601117682310 (Jee)


Lain Lain Iklan Kategori yang sama
Pelaburan

ICE NETWORK SCAM KE? BOLEH KE KITA DI MALAYSIA BUA

USD 0.00
Baca Lagi


Lain Lain Iklan Dari Kedai yang samaDijemput Singgah ke Kedai saya untuk melihat pelbagai produk hebat lain

RAWATAN GOUT DAN ARTHRITIS DENGAN DND RX9, RX10 DA-https://myempiremall.com/img/my-store.jpg
KLIK DIBAWAH KE KEDAI
Jee
RAWATAN GOUT DAN ARTHRITIS DENGAN DND RX9, RX10 DA-https://myempiremall.com/img/bagus.gif

PLATFORM INI SANGAT MEMBANTU SEBARKAN BISNES/PRODUK ANDA

Klik Dibawah daftar

iklan percuma daftar

×
Select Category

PRODUK(0)

BABIES(0)

KESIHATAN(72)

PERNIAGAAN RUNCIT(0)

FESYEN WANITA(0)

KECANTIKAN(8)

FESYEN LELAKI(0)

MINYAK WANGI(7)

PENDIDIKAN(6)

DERMA DAN INFAK(0)

TUDUNG(0)

ARTIKEL(9)

PEMBORONG(1)

PRODUK DIGITAL(27)

MAKANAN(5)

PERNIAGAAN(31)

KENDERAAN(3)

ELEKTRONIK(1)

SUKAN/HOBI(2)

PERCUTIAN & PELANCONGAN(1)

RUMAH & BARANG PERIBADI(4)

PEKERJAAN(0)

SERVIS(7)

HARTA BENDA(1)

LAIN-LAIN KEPERLUAN(12)


Select Negeri

SELANGOR(29)

PAHANG(8)

KELANTAN(20)

PERAK(8)

NEGERI SEMBILAN(10)

KEDAH(8)

TERENGGANU(8)

SABAH(0)

SARAWAK(0)

JOHOR(5)

MELAKA(39)

PENANG(2)

PERLIS(2)

KUALA LUMPUR(9)

PUTRAJAYA(7)

LABUAN(0)

MALAYSIA(60)

INDONESIA(3)

SINGAPORE(0)

BRUNEI(0)